FASOFAIR
kunst en ambachtelijke producten uit West-Afrika
FasoFair

Kunst en ambachtelijke producten uit Burkina Faso
- geen hulp maar handel! - 

Voor informatie over reizen naar West- Afrika (Burkina Faso, Benin, Togo, Ghana en Mali) wordt u verwezen naar www.burkinafasoreis.nl

Klik hier voor het filmpje over FasoFair door Omroep Zeeland:
http://www.omroepzeeland.nl/nieuws/2012-05-09/119744/oud-wethouder-ban-van-burkina-faso#.T7ILeutMtto

        


      

FasoFair is een jong bedrijf dat kunst en ambachtelijke producten importeert uit Burkina Faso. Al jaren reis ik naar en door West Afrika. Naast het organiseren van individuele en groepsrondreizen www.burkinafasoreis.nl ben ik eind 2011 gestart met de import van kunst en ambachtelijke producten met name uit Burkina Faso.
De creativiteit en het gebruik van vaak zeer oude technieken gekoppeld aan het handwerk waarmee de kunstenaars hun werk scheppen, dwingt bewondering af. Het resultaat, de prachtige handgemaakte producten wilde ik graag onder de aandacht brengen.
Het idee van fairtrade werd geboren. FasoFair steunt  kleinschalige projecten, vrouwenassociaties, collectieven van gehandicapten en individuele kunstenaars. Wij kunnen tegelijkertijd in Nederland genieten van hun creaties. 

  De producten koop ik rechtstreeks van de makers  en soms ontwerp ik samen met de makers producten uitsluitend voor FasoFair. De verkoop verloopt via de webshop en de galerie in Burgh-Haamstede.

Inmiddels ben ik uitstekend thuis in de wereld van de Afrikaanse ambachten en zijn de makers goede bekenden geworden.

    
Maak in de
 webwinkel kennis met onze vrienden en loop regelrecht Afrika binnen!
De webwinkel zelf is onder constructie. Wanneer u wat wil bestellen, kunt u contact opnemen via mail (info@fasofair.nl of marianne@ fasofair.nl) of telefonisch (06 14 66 87 55) of langs komen in de galerie/ winkel in Burgh- Haamstede. We hopen begin april weer volledig online te zijn. Excuses voor het ongemak.

Wilt u wat bestellen? Graag een email met het gewenste artikel en wij nemen binnen 24 uur contact met u op. Voor bestellingen tot 100 euro geldt dat de verzendkosten (6,75 euro)voor uw rekening. Boven de 100 euro? Dan betalen wij graag de verzendkosten.

Nieuws
In samenwerking met Ateljee aan Zee hebben we een fairtrade  tassenlijn ontwikkeld, leren tassen met vleugje vilt. De tassen worden in Burkina Faso gemaakt en zijn ook op bestelling leverbaar in door u gewenste kleuren. Onder het kopje "nieuws" vindt u meer informatie ook over workshops waar u uw eigen vilt kunt maken, dat dan in uw tas verwerkt wordt. 
   
 

   
   
  

 

     


 
 

       

 
   
   

 


 

  
       


                    
 
                     

 

 


 

FasoFair
Bedrijven
FasoFairshop
De galerie
Fairtrade en onze producten
de producenten
Wat is Fairtrade?
Burkina Faso
homeparty, Afrikaanse avond of lezing
Nieuws
Wie zijn wij
Contact
links